menu
11 september 2017

Beginners op pad

De tweede training van onze nieuwe beginnersgroep

Opnieuw hebben zich 15 nieuwe lopers bij ons gemeld, die - voordat ze meegaan in de basisgroep - een speciaal beginnersprogramma volgen. De eerste week was spannend.

Op woensdagavond stonden de lopers klaar voor hun eerste training. Natuurlijk een beetje onwennig, maar dat was al gauw over. En na afloop waren we het met elkaar eens: supergezellig, leerzaam en we gaan door! 

En toen werd het zaterdag, de tweede training. REGENEN...... en niet zo'n klein beetje ook! De hele nacht storten het met bakken uit de hemel. En dat is voor ervaren lopers vaak al een reden om te twijfelen:" ga ik hier doorheen"? Dus ik hield mijn hart vast. Komen die beginners wel?

En tot mijn grote blijdschap waren ze er allemaal, behalve een enkeling die al had aangegeven dat ze verhinderd was. Wat een bikkels. Het was even droog, maar het kon natuurlijk niet uitblijven: ook onderweg kregen we nog een aardige bak regen. Maar geen gezeur, geen kik. Iedereen genoot van de training.

In de eerste week maakten deze nieuwe lopers kennis met wat wij altijd noemen: hardlopen is het buitenspelen voor grote mensen. Lekker stampen in de plassen, haartjes nat, wat maakt het uit.

En terug samen trots op de foto. Het gaat wel wat worden met deze groep!

 

Op zondagmorgen vroeg is in het Kralingse Bos weer het SteunPuntNesselande opgebouwd. De maratonlopers leverden vooraf hun drankjes en gelletjes aan de directeur SteunPunt (Bert de Baas) af, zodat zij op het altijd lastige 33 km punt van nieuwe energie voorzien kunnen worden. Het blijft toch echt klasse om te zien hoe we in de Loopgroep met elkaar in staat zijn om er zo'n feest van te maken.

Eerst zijn natuurlijk de 10 km lopers vanaf 9:30 uur van start gegaan. Ruim 40 !!! LGN lopers vertrokken op deze afstand. En zo mooi om te zien dat veel van deze 10 km lopers vervolgens langs de route van de marathon stonden om de lopers van LGN aan te moedigen. Voor de marathonners was het warm, voor velen zelfs te warm. Natuurlijk heeft dit invloed op de prestaties. Het SteunPunt was dan ook van grote waarde! Alle drankjes, winegums en andere versnaperingen deden het erg goed. Het is voor de marathonlopers een geweldig richtpunt in de wedstrijd om naar ons SteunPunt toe te lopen. Daarna moet je het vooral alleen doen want de laatste 8 kilometers van de Marathon zijn zwaar, en zeker bij deze omstandigheden.