menu
17 december 2018

Via startersgroep, basisgroep en Bruggenloop naar Parijs.

Van de startersgroep, via basisgroep en Bruggenloop, door naar Parijs.

Zondag 10 december was het zover. 15 Rotterdamse kilometers, over 6 bruggen en een pracht van een finish bij de Kuip, de Bruggenloop!

Anderhalf jaar geleden ben ik via de AH sportaktie in de beginnersgroep gestart. Via de basisgroep ben ik doorgestroomd en uiteindelijk terecht gekomen in het warme bad van de gevorderden 1, de groep van Karin. Wat een sportieve gezelligheid heb ik daar gevonden. Eén voor allen en allen voor één.

En die ene, ik dus, had het in mijn hoofd gehaald om de Bruggenloop te gaan lopen. Gelukkig kreeg ik een hoop lopers mee en met elkaar zijn we extra gaan trainen. Op dinsdag en zaterdag “gewoon” met de groep en op de donderdagavonden stond er vaste prik een duurloop op het program.

Onze trainer Karin nam onze donderdagtrainingen op in haar schema. We hebben we ons op die manier allemaal, zonder blessures, kunnen voorbereiden op de Bruggenloop.

De Bruggenloop was een feestje! We zijn met elkaar gestart en daarna verder gegaan in ons eigen tempo (dat hebben we geleerd in de beginnersgroep). Onderweg stonden diverse Nesselande Loopgroep supporters langs het parcours en wat krijg je daar een energie van. Dank allemaal!  Bij de finish, stonden de snelle lopers ons op te wachten en werden we binnengehaald als echt winnaars. De medaille is in the pocket en mijn volgende doel is alweer in het vizier.

De halve marathon, ik ga hem lopen in Parijs! De rest van mijn groep gaat een halve marathon lopen tijdens de CPC in Den Haag. En dat allemaal op dezelfde zondag de 10e maart.

We gaan met elkaar trainen en ons goed voorbereiden. Karin zal ons trainingsschema verzorgen. Ze is onze steun en toeverlaat, beantwoordt de vele vragen en haalt onze onzekerheden weg. Ze is een top trainer(t)!

Dus de halve marathon, it is! Uitlopen is onze missie en plezier hoort daar ook bij. Gaan met die banaan is ons motto!

Eén voor allen en allen voor één :-)

Chantal Knote