menu
8-04-2019

De kwart marathon van Rotterdam

Onze uitdaging

Het is eind 2018 als Britt oppert om onszelf eens een mooie uitdaging te geven in het nieuwe jaar: het lopen van onze eerste 10 kilometer! We lopen inmiddels een klein jaartje met plezier bij de hardloopgroep en zijn van de beginnerscursus van Saskia doorgestroomd naar Kees en in het najaar naar gevorderden 2 van Ruud. Hier hebben we ons plekje gevonden! Als je regelmatig samen loopt en elkaar steeds tegenkomt in de lessen, bouw je iets op samen en zo ontstaat dus het idee om de 1/4 marathon van Rotterdam dan maar het beginpunt van deze nieuwe uitdaging te laten zijn!

Weken van training gaan eraan vooraf; meestal samen met de groep maar soms ook op eigen gelegenheid om de langere afstandskilometers te oefenen. In ons appgroepje 'holmaatjes' delen we afspraken maar ook eigen kleine succesjes of juist tegenvallers. Zo ook mijn doorgezakte voeten, de oorontsteking die me ervan weerhield om fatsoenlijk vooraf te trainen, de kiespijn de dag ervoor en de antibioticakuur die me vorige week nog tot een aardappelzak maakte. Maar doorzettingsvermogen is een groot goed en zo staan we op zondag 7 april toch al vroeg naast ons bed om ons voornemen waar te maken!

In de metro ontmoeten we Ruud en Saskia die voor een nog veel grotere uitdaging staan - zoveel respect voor hen over hoe zij dit keer op keer weer klaarspelen! Zelf zijn we al vol van de prestatie die wij zelf vandaag willen leveren en kletsen honderduit. Als we aankomen bij de start vlakbij station Blaak is het al vroeg een drukte van belang. De sfeer is top, de muziek schalt door de speakers en de rijen voor de dixies zijn enorm. Een half uur later zijn we er klaar voor en kunnen we ons nog net in startwave 2 erbij proppen. Let's do this! Als we ons in de menigte langzaamaan naar het startpunt begeven, merkt Ilona op dat ze het zo wel 'een lekker tempo vindt'. Luttele seconden later gaat de menigte ineens in volle vaart vooruit en gaat de race echt beginnen!

De tocht is indrukwekkend en het spektakel immens. Op sommige plaatsen is het natuurlijk veel drukker dan op andere, maar er heerst overal sfeer en gezelligheid. Wildvreemde toeschouwers scanderen je naam en er wordt getoeterd en gegild. Rondom de Kralingse Plas is de ondergrond soms wat lastiger om te lopen en het bekertje water aan het einde van de Plas is meer dan welkom. Wat is het al warm op dit uur van de dag - arme marathonrenners die nog zoveel kilometers voor de boeg hebben! Op 9 kilometer staat mijn gezin bij Oostplein te juichen...wat is dat heerlijk om die blije gezichtjes te zien! Het geeft een boost voor de laatste 1,5 kilometer die ik dan ook veel sneller afleg. Het is heerlijk om over de Coolsingel te rennen en te finishen...en alledrie mooi binnen het uur met Britt natuurlijk voorop in de eindklassering. Top gedaan! Hulde ook aan de organisatie want wat is het ook na de finish allemaal goed geregeld: water, AA-drink, gepelde bananen...en natuurlijk die prachtige medaille! Rotterdam #de mooiste! Wat een ervaring!

De rest van de dag genieten we van een douche, lekkere lunch en van de zon...natuurlijk smaakt dit naar meer! Maar...eerst biechten we nog wat op...deze week is er dinsdag geen training voor ons, want we gaan samen een hapje eten om na te praten en ons eerste #10km succes te vieren! Zaterdag zijn er er weer bij Ruud...dan gaan we er weer voor! Op naar de volgende!