menu
20 november 2017

De Zevenheuvelenloop

In de wedstrijd waarin een poging werd gedaan het wereldrecord op de 15 km te verbeteren, liepen - iets verder naar achteren in het veld - ook een groot aantal lopers van onze loopgroep mee. Voor de winnaar liep het uit op een teleurstelling, maar onze lopers hadden weer een topdag. 

's Morgens in alle vroegte de vertrouwde beelden bij metrostation Nesselande: dit keer waren de lopers niet op weg naar hun duurloop, maar wachtten ze op de bus naar Nijmegen. Voor de zesde maal in evenzoveel jaar had Dennis de bus weer vol gekregen( klasse Dennis). Check en dubbelcheck, deuren dicht en op pad. Onderweg nog druk overleg : wat trek je aan, welke kleur (startvak) heb jij, hoe laat naar het startvak, zijn de laatste 3 kilometers echt alleen maar naar beneden, enzovoort.

Voor we er erg in hadden, werden we voor de deur bij café van Buren afgezet - service!! Koffie, een banaantje, krentenbol en langzaam omkleden in de wedstrijdkleding. Tas afgeven en op pad naar een van de vele startvakken, samen met die ander 15.000 lopers. Gezellige drukte. In het startvak zien we op een groot scherm hoe de toplopers over de Nijmeegse heuvels rennen op weg naar een mogelijk wereldrecord(helaas gemist op 3 seconden), dus de wachttijd schiet lekker op.

Startschot en langzaam schuifelen we richting startstreep en dan eindelijk rennen....

Na afloop - voor onze lopers variërend tussen 1 uur 5  en 1 uur 35 - trof iedereen elkaar weer in het café waar het een groot feest was. Hoewel je zou verwachten dat iedereen rustig een drankje doet na zo'n inspanning, bleek het tegendeel waar. Nijmegen weet nu dat er een Loopgroep Nesselande bestaat die nog volop energie had na 15 vlotte kilometers. Na een uur of wat vertrokken we weer richting Rotterdam en twee zakken pepernoten later stonden we weer bij de metro. Marian had bij L'Italiano 20 plaatsen geregeld voor een heerlijke afsluiting van een gezellige dag (dankjewel Marian).

De eerste aanmeldingen voor de bus 2018 zijn al weer binnen, dus .....

Op zondagmorgen vroeg is in het Kralingse Bos weer het SteunPuntNesselande opgebouwd. De maratonlopers leverden vooraf hun drankjes en gelletjes aan de directeur SteunPunt (Bert de Baas) af, zodat zij op het altijd lastige 33 km punt van nieuwe energie voorzien kunnen worden. Het blijft toch echt klasse om te zien hoe we in de Loopgroep met elkaar in staat zijn om er zo'n feest van te maken.

Eerst zijn natuurlijk de 10 km lopers vanaf 9:30 uur van start gegaan. Ruim 40 !!! LGN lopers vertrokken op deze afstand. En zo mooi om te zien dat veel van deze 10 km lopers vervolgens langs de route van de marathon stonden om de lopers van LGN aan te moedigen. Voor de marathonners was het warm, voor velen zelfs te warm. Natuurlijk heeft dit invloed op de prestaties. Het SteunPunt was dan ook van grote waarde! Alle drankjes, winegums en andere versnaperingen deden het erg goed. Het is voor de marathonlopers een geweldig richtpunt in de wedstrijd om naar ons SteunPunt toe te lopen. Daarna moet je het vooral alleen doen want de laatste 8 kilometers van de Marathon zijn zwaar, en zeker bij deze omstandigheden. 

Na respectievelijk 10 of 19 kilometer was de groep weer terug op de parkeerplaats in het Kralingse Bos. Het was een gezellig samenloop van mooie omstandigheden.

George bedankt voor de route, je speech en je strakke begeleiding:) Voor komend jaar zetten we de loop in onze jaarkalender

Voor wie er geen genoeg van kan krijgen is er ook nog een filmpje op You tube