menu
8-4-2019

#DeMooiste

Marathon Rotterdam is voor veel lopers van Loopgroep Nesselande geslaagd.

Aan de 39e editie van de Rotterdam marathon had Loopgroep Nesselande maar liefst 52 mannen en vrouwen aan de start staan.

19 van hen namen voor de eerste keer deel aan dit mooie evenement. Nog nooit hadden we zoveel deelnemers van Loopgroep Nesselande aan de start staan.

Na 16 weken degelijke voorbereiding bij onze loopgroep waren zij er allen klaar voor.

Na een gezamenlijke reis naar Rotterdam, het afgeven van spullen en het aanhoren van “You never walk alone” van Lee Towers, zijn de eerste lopers om 10.00 uur van start gegaan.

26 km door Rotterdam Zuid om vervolgens weer over de Erasmusbrug naar de noordkant van de stad te komen. Vandaar voerde de route naar het Kralingse bos waar op 33 km Steunpunt Nesselande was ingericht. Geweldig om door medelopers aangemoedigd en verzorgd te worden op een punt van de route waar zij het heel hard kunnen gebruiken. Mede door dit steuntje in de rug heeft bijna iedereen het vol kunnen houden. Ik wil dan ook iedereen die hier zijn medewerking aan verleend heeft hartelijk bedanken!

Het mooie weer bracht veel mensen op de been in Rotterdam. Gezelligheid ten top, maar voor sommige lopers wel een graadje te warm.

Toch mocht dit voor de meeste lopers de pret niet drukken en zijn er maar liefst 49 mensen met de felbegeerde medaille naar huis gegaan en zijn er de nodige PR’s gesneuveld. Dit is voor ons als trainers natuurlijk heel erg leuk. Misschien vinden we het nog wel belangrijker dat in de aanloop naar de marathon toe bijna iedereen blessurevrij is gebleven, iedereen veel plezier heeft gehad en uiteindelijk alle lopers relatief fit de finish haalden.

Ik wil ik iedereen bedanken die deze bijzondere uitdaging is aangegaan en hen bovendien feliciteren met deze uitzonderlijke prestatie.

Onder het genot van een drankje en een hapje is er door velen nog wat nagebabbeld bij Guay en maandagochtend bij de Kristal met koffie met appeltaart.

Morgenavond bij de dinsdagtraining zetten we de marathonlopers nog even in het zonnetje om 2015uur na de training.

Al met al was "De Marathon" in de voorbereiding, de uitvoering en de napret een geweldige happening die voor velen voor herhaling vatbaar is.

Ik kijk er nu al weer naar uit om jullie op de 40e editie voor te bereiden.

Martin Molenaar

Trainer groep 4