menu
9 april 2018

Clinic Dive

Nu eens wat anders dan een hardloopclinic!

Mijn naam is Pim Valk en naast “loper” in de basisgroep bij Kees, ben ik PADI Duikinstructeur en lekker actief in de duiksport. Een flink aantal geweldige duikuren in het Nederlandse (zee)water maar ook buiten Nederland heb ik in mijn logboek staan. Onlangs heeft een aantal van jullie mij ook in actie kunnen zien tijdens de actie “Werken aan een schoon Nesselande”. Ik was één van de duikers.

Omdat ik denk, dat er onder de lopers misschien ook wel belangstelling bestaat om eens onder water te kijken en te ademen, is het volgende misschien een leuk idee om individueel of in een groep, deel te nemen aan de volgende activiteit: de PADI Discover Scuba Diving.

Heb je jezelf wel eens afgevraagd hoe het zou zijn om onderwater te ademen? En heb je tijdens je vakantie ook wel eens bedacht, “kon ik maar duiken” of wil je het wel maar ben je er nu nog niet klaar voor om een volledige duikcursus te volgen voor je duikbrevet, dan is het PADI Discover Scuba Diving-ervaringsprogramma dus echt iets voor jou.

Dit programma wordt o.a. aangeboden door Lucky Dive Centre, een PADI 5* duikcentrum in de Metaalhof  in Rotterdam Alexander.

Wat is dat dan?

Discover Scuba Diving is geen cursus voor een duikbrevet maar een snelle en plezierige introductie in wat ervoor nodig is om de onderwaterwereld te verkennen. Om eraan deel te kunnen nemen moet je ten minste 10 jaar oud zijn en ervaring met duiken is juist niet nodig maar je moet wel een redelijke lichamelijke conditie hebben. Ik denk dat jullie die allemaal wel hebben. Verder alleen wat zwemkleding. Je zult zien dat duiken niet eng is maar ontzettend gaaf om te doen. De meesten herinneren zich de eerste ervaring van het onderwater ademhalen als een werkelijk unieke belevenis.

Wat ga ik je leren?

De basisveiligheidsrichtlijnen en de vaardigheden waar je over moet beschikken om onder direct toezicht van een PADI-professional (dat ben ik bijvoorbeeld) te kunnen duiken. Verder leer je welke basisduikuitrusting je gaat gebruiken, waaronder een masker, snorkel, vinnen, ademautomaat, trimvest, meters en duikfles. Daarna gaan we oefenen en lol maken in het zwembad.

Wanneer?

Dat kan (bijna) iedere vrijdag op individuele basis of in duo’s. Maar ook in groepsverband erg leuk om te doen. Ik heb een tweetal dagen gepland. Het maximum aantal deelnemers is 10 per avond en vol is vol. Bij voldoende belangstelling kunnen er natuurlijk later nog meer sessies worden ingepland.

Waar is dat?

Nee, het is niet in de nu nog koude, maar o zo mooie Zevenhuizerplas waar de watertemperatuur nu nog maar 4 graden is. De clinic wordt gegeven in het heerlijk warme water van het nieuwe zwembad Alexanderhof in de Alexanderpolder. Lekker dichtbij dus.

Hoe laat?

Mijn voorstel is om als voorlopige datum 1 juni te nemen.

Van 18:30-19:15 in het duikcentrum Lucky Dive Centre (Metaalhof, Rotterdam) voor een stukje theorie. Daarna gaan we het duikmateriaal  uitzoeken en passen. Vervolgens rijden we door naar het zwembad Alexanderhof. Om 19:45 liggen we dan in het water tot ca. 20:45.

Daarna gaan we terug naar het duikcentrum om na te praten en certificering in ontvangst te nemen.

Tot slot ontvang je een officieel PADI Discover Local Scubadiving certificaat.

Wat kost dat?

De kosten zijn slechts € 20,- p.p. via Lucky Dive Centre.

Wat moet je dan meenemen?

Handdoek, zwemkleding, eventueel shampoo voor na het duiken. Gebruik van duikmateriaal zit bij de prijs inbegrepen.

Korting

Mocht je trouwens na deze kennismakingsduik besluiten om via Lucky Dive Centre een PADI duikopleiding te volgen, dan krijg je € 20 korting op de cursusprijs.

Belangstelling: stuur een berichtje aan pim.valk@gmail.com