menu
29 oktober 2017

Mijn eerste training bij de basisgroep.

Via de Albert Heijn sportaktie ben ik binnengestroomd in de beginnersgroep.

Een gezellige groep, waar je je direct thuisvoelt. Een hoop lol hadden we met elkaar, al vond Kees ons soms wat te stil. Hij zei, wacht maar als jullie straks in de basisgroep zitten, daar kletsen ze heel wat af.

Vandaag was het dan zover, met een heuse knipkaart, op pad met de basisgroep. Een volle bak van 36 enthousiaste lopers, met een klets volume van hier tot Tokio. De beginners bleven nog een beetje bij elkaar, maar tijdens de warming up en de looptraining werden we al snel gemengd. Even kennismaken en dan aan de slag.

Het weer werkte mee en de frisse wind zorgde in de rug af en toe voor snellere prestaties. De paden op, de lanen af, Kees had een wisselend parcours voor ons in petto. Snelle runs, rustige dribbels, laat je niet opjagen, bepaal je eigen tempo. Met de woorden van Kees in mijn hoofd loop ik rustig mee.

Onderweg krijgen we adviezen van Saskia, let op je houding, armen naar binnen, schouders recht. Ik doe mijn best, maar het voelt zo tegen mijn natuur in. Volgens mij loop ik erbij als een rennende kip. Goed bezig Chantal, zo gaat die al beter hoor ik Saskia zeggen. Gelukkig valt het met die rennende kip nog wel mee ;-)

Als snel was het tijd om terug te keren naar de Kristal, waar we nog even, al kletsend (de beginners passen zich snel aan) de coolingdown deden.

Het is tijd om naar huis de gaan, mijn spieren verlangen naar een warme douche en een flesje water zou ook wel fijn zijn.  Dank je wel Basisgroep voor de gezellige ontvangst en voor de motivatie. Op naar nog vele knipkaarten en sportieve runs met elkaar.

Chantal Knote

Op zondagmorgen vroeg is in het Kralingse Bos weer het SteunPuntNesselande opgebouwd. De maratonlopers leverden vooraf hun drankjes en gelletjes aan de directeur SteunPunt (Bert de Baas) af, zodat zij op het altijd lastige 33 km punt van nieuwe energie voorzien kunnen worden. Het blijft toch echt klasse om te zien hoe we in de Loopgroep met elkaar in staat zijn om er zo'n feest van te maken.

Eerst zijn natuurlijk de 10 km lopers vanaf 9:30 uur van start gegaan. Ruim 40 !!! LGN lopers vertrokken op deze afstand. En zo mooi om te zien dat veel van deze 10 km lopers vervolgens langs de route van de marathon stonden om de lopers van LGN aan te moedigen. Voor de marathonners was het warm, voor velen zelfs te warm. Natuurlijk heeft dit invloed op de prestaties. Het SteunPunt was dan ook van grote waarde! Alle drankjes, winegums en andere versnaperingen deden het erg goed. Het is voor de marathonlopers een geweldig richtpunt in de wedstrijd om naar ons SteunPunt toe te lopen. Daarna moet je het vooral alleen doen want de laatste 8 kilometers van de Marathon zijn zwaar, en zeker bij deze omstandigheden. 

Na respectievelijk 10 of 19 kilometer was de groep weer terug op de parkeerplaats in het Kralingse Bos. Het was een gezellig samenloop van mooie omstandigheden.

George bedankt voor de route, je speech en je strakke begeleiding:) Voor komend jaar zetten we de loop in onze jaarkalender

Voor wie er geen genoeg van kan krijgen is er ook nog een filmpje op You tube