menu
28 augustus 2017

Gezellige opening seizoen met een geslaagde BBQ

Zaterdagavond 26 augustus was het een gezellige drukte bij De Blokhut aan de Zevenhuizerplas. Traditiegetrouw openen we het nieuwe loopseizoen met een BBQ en dit jaar was er gekozen om dat te doen bij een van de sponsors van de Nesseloop. 

Rond 6 uur kwamen de eerste gasten aan en werd de BBQ aangestoken. Vanaf dat moment zat de stemming er prima in, en die werd naarmate de avond vorderde alleen maar beter, het was een komen en gaan van lopers met dienbladen bij de bar....

Natuurlijk werd er niet alleen over hardlopen gesproken, de vakanties, Culinesse, weer aan het werk enz. waren de eerste onderwerpen, maar er werd zeker ook vooruitgekeken naar de komende wedstrijden. Populair in de komende maanden zijn (tip) de Veluwe halve marathon, de Bruggenloop en de Voorne trail en ja, ook al heel voorzichtig kwam ook de Rotterdam Marathon ter sprake. Iemand wist te vertellen dat hij op 14 september achter zijn PC gaat zitten om zich in te schrijven.

De kwaliteit van het eten en drinken was uitstekend, dus na de eerste ronde was er veel animo om met een schoon bord weer aan te sluiten in de rij.

Het werd ongemerkt toch nog laat voordat de laatste lopers waren vertrokken. Jan en Marcel werden zeer tegen hun zin nog heel even in een klein zonnetje gezet....Bedankt voor de organisatie

Op zondagmorgen vroeg is in het Kralingse Bos weer het SteunPuntNesselande opgebouwd. De maratonlopers leverden vooraf hun drankjes en gelletjes aan de directeur SteunPunt (Bert de Baas) af, zodat zij op het altijd lastige 33 km punt van nieuwe energie voorzien kunnen worden. Het blijft toch echt klasse om te zien hoe we in de Loopgroep met elkaar in staat zijn om er zo'n feest van te maken.

Eerst zijn natuurlijk de 10 km lopers vanaf 9:30 uur van start gegaan. Ruim 40 !!! LGN lopers vertrokken op deze afstand. En zo mooi om te zien dat veel van deze 10 km lopers vervolgens langs de route van de marathon stonden om de lopers van LGN aan te moedigen. Voor de marathonners was het warm, voor velen zelfs te warm. Natuurlijk heeft dit invloed op de prestaties. Het SteunPunt was dan ook van grote waarde! Alle drankjes, winegums en andere versnaperingen deden het erg goed. Het is voor de marathonlopers een geweldig richtpunt in de wedstrijd om naar ons SteunPunt toe te lopen. Daarna moet je het vooral alleen doen want de laatste 8 kilometers van de Marathon zijn zwaar, en zeker bij deze omstandigheden.