menu
1 oktober 2018

Hoe is het als tiener in de loopgroep?

Lotte is met haar 15 jaar de jongste deelnemer aan de beginnersgroep van het najaar 2018

Het is een zeer gevarieerde groep met tieners, twintigers, dertigers, veertigers en ga zo maar door met Petra de Nijs met haar 71 jaar als oudste deelnemer. Deze lichting beginners telt maar liefst 7 tieners (op de foto hierboven ontbreken Robin en Florien)

Ik vroeg aan Lotte waarom ze zich aanmeldde voor de beginnersgroep. Lotte: “Ik tennis, maar merk dat ik niet veel uithoudingsvermogen heb. Hardlopen vind ik leuk en het is goed voor mijn uithoudingsvermogen”. De moeder van Lotte loopt al jaren bij de loopgroep. Nadrukkelijk zegt Lotte : “ik moest niet van mijn moeder hoor, ik wilde zelf”.

Hoe vindt Lotte het om in zo’n gemengde leeftijdsgroep te trainen? “Ik vind het wel gezellig”, zegt zij. “Iedereen is heel aardig. Ik was wel bang dat de andere lopers het vervelend zouden vinden als wij meededen, maar dat is helemaal niet zo. Iedereen is heel belangstellend.” “En in zo’n groep lopen”, vertelt ze, “helpt heel erg. Je gaat ook voor de gezelligheid en anders - als je alleen moet hardlopen - moet je je er toe zetten om te gaan, nu niet”.

We zijn over de helft van de cursus. "Waar denk je aan als je terugkijkt op deze eerste fase?" vraag ik haar. “Het is makkelijker dan ik dacht. Ik kon echt nog geen kilometer hardlopen en nu lijkt het wel vanzelf te gaan”.

“Zou je andere jongeren aanraden bij de loopgroep te gaan?”, vraag ik haar. “Jazeker”, zegt ze volmondig. “Het is wel leuk om met een groepje te gaan of met een vriend of vriendin. Maar dan zeker doen. En heus waar: wij blijven echt allemaal lopen”.

“Heb je nog een tip voor de trainers de trainingen nog leuker te maken?”. Dat heeft Lotte wel! De warming up vinden wij wel saai, dat gedoe met je armen. Het zou leuk zijn daar wat meer een wedstrijdje van te maken of zo”. Dank je wel Lotte, daar verzinnen Ruud en ik wel wat op😀.  

En tot slot: de tieners sloten zich allemaal aanbij de Plank Challenge! Ze wonnen niet, maar werkten wel aan hun eigen uitdaging en haalden bijna de minuut!

Na respectievelijk 10 of 19 kilometer was de groep weer terug op de parkeerplaats in het Kralingse Bos. Het was een gezellig samenloop van mooie omstandigheden.

George bedankt voor de route, je speech en je strakke begeleiding:) Voor komend jaar zetten we de loop in onze jaarkalender

Voor wie er geen genoeg van kan krijgen is er ook nog een filmpje op You tube