menu
9 april 2018

LG Nesselande massaal in het marathonweekend....

Wat een fantastisch weekend was het. Ongelofelijk hoeveel lopers van onze Loopgroep actief zijn bij alle wedstrijdonderdelen en activiteiten rondom dit Rotterdam-marathonweekend. Vanaf zaterdag waren we met z'n allen in de weer. Eerst staan op zaterdagmiddag tijdens de mini-marathon een deel van de lopers van de basisgroep aan de start. Sommige zelfs voor hun eerste wedstrijd met finish op de Coolsingel. Super om te zien dat onze laatste aanwinsten bij de Loopgroep hier hun eerste medaille verdienen.

Op zondagmorgen al voor de klok van 10.00 uur bouwt de crew van SteunPuntNesselande - Marcel, Gert, Brigit en Bert - de post in het Kralingse Bos op. De marathonlopers leverden vooraf hun drankjes en gelletjes aan de directeur SteunPunt (Bert de Baas) af, zodat zij op het altijd lastige 33 km punt van nieuwe energie voorzien kunnen worden. 

Natuurlijk gaan eerst de 10 km lopers vanaf 9:30 uur van start. Ruim 40 lopers van ons vertrekken op weg naar hun prachtige medaille. En natuurlijk staat Kees langs de route om ze aan te moedigen. Ik kan je verzekeren, dat is een lastige klus! Maar gelukkig zien veel lopers hem eerder dan andersom, dat helpt! En ze hebben hun medaille nog niet om, of ze gaan massaal een plekje zoeken langs de route om de marathonlopers en estafetterunners aan te moedigen. Hoe geweldig is dat!

Voor alle lopers en zeker voor marathonners was het een warme dag, voor velen misschien een tikkeltje te warm en dat beïnvloedt de prestaties, dat kan niet anders. 

Het SteunPunt was dan ook dit jaar van grote waarde! In no time gingen water, cola, winegums en andere versnaperingen er doorheen. Vooral de grote groep wandelaars voor de bezemwagen bedankten ons alsof ze net een tocht van weken door de woestijn hadden afgelegd. Maar natuurlijk waren onze loper al (lang) daarvoor gepasseerd. Het is voor hen geweldig om te weten dat we daar staan voor een moreel steuntje in de rug. Het blijft toch echt klasse om te zien hoe we met elkaar in staat zijn om er zo'n feest van te maken. Daarna moeten de lopers het helaas vooral alleen doen, want de laatste 8 kilometers van de marathon zijn zwaar, zeker bij deze omstandigheden. Maar iedereen haalde de eindstreep en kwam moe maar trots over de finish. Volbracht. Om exact 15.00 uur sluiten we het SteunPuntNesselande zodat de RET aan de schoonmaak kan beginnen.

Maar we deden het weer met z'n allen. Zo'n weekend maken we samen met alle lopers en ondersteuners. Nu is het tijd om na te genieten, te herstellen en bij te komen van alle inspanningen. En dan gaan we weer nieuwe doelen stellen. Want we blijven lekker hollen met elkaar