menu
25 maart 2019

Hardlopers en buurtbewoners ruimen zwerfvuil op!

De actie Nesselande Schoon werd zaterdag 23 maart voor de 2de maal gehouden. Er waren heel wat mensen aanwezig op het Maltaplein. Naast hardlopers waren er veel kinderen van Trackstars, sporters van Corpoforte en was buurtwerk actief aanwezig.

Gewapend met knijper en vuilniszak gingen we hollend de wijk in, de plas rond om zoveel mogelijk zwerfafval op te halen. Af en toe kwam de bakfiets langs om onze volle zakken op te halen en nieuwe lege zakken te brengen. Onze vaste duikers waren actief in de Zevenhuizerplas.

En wat je zoal niet tegenkomt wekt op zo'n zaterdag voortdurend de verbazing. Natuurlijk het gebruikelijk plastic, lege flesjes, dopjes en papier. Omdat het altijd waait verspreidt het zwerfvuil zich over de wijk en vindt uiteindelijk een vaste plek op hoeken waar de wind ze naar toe heeft geblazen.

Maar ook resten van stoelen, tafelkleden, kussens en vooral ook veel klein restafval van vuurwerk dat nog steeds in alle grasvelden verborgen zit. Ook vonden we nog bouwafval dat op de bouwkavels niet goed verankerd is en de sloten in waait om daar deel uit te maken van de plastic soep.

Het resultaat van de ochtend mocht er dan ook zijn: een indrukwekkende stapel gevulde vuilniszakken lag er twee uur later voor Verhage; klaar om opgehaald te worden door de gemeente.

Bedankt allemaal,

Volgend jaar weer.