menu
4 maart 2019

Nesselande schoon actie

Van een schoon Nesselande genieten? Help dan even mee…

Bij de eerste oproep om mee te helpen aan een Nesselande Schoon noteerik de datum in mijn agenda; daar doe ik weer aan mee!

GENIETEN

Ik kan zo enorm genieten van een rondje hardlopen en ik geniet nog meer als het onderweg schoon en opgeruimd is. Dat is helaas niet altijd het geval. Zwerfafval wordt door de wind snel verspreid en komt zo ook in deZevenhuizerplas en omgeving waar allerlei vogels, vissen en andere dieren leven.Voor hen is zwerfafval een gevaar.

Ik kan denken ‘ik heb dat afval niet laat slingeren, dus ik ruim het ook niet op’. Maar zo denk ik niet. Ik denk ‘als ik help het zwerfafval opruimen, is het geen gevaar meer voor de natuur en laat ik anderen zien dat ik geef om mijn leefgebied en dat ik daarvoor in actie kom’.

 

VOORBEELD DOET VOLGEN

Onlangs ging ik met mijn dochter naar de film. We kwamen een paar minuutjes voordat de film zou starten de zaal in. We vonden onze stoelen in het schemerdonker. Naast mij zat een gezin en direct naast mij een jongetje, van ca.9 of 10 jaar, schat ik in. Ik kon het door het schemerdonker niet goed zien. Ik zag wel een grote kartonnen beker vol popcorn in zijn handen en een flesje cola in de bekerhouder. De film begint…

Aan het einde van de film vroeg mijn dochter of we nog even konden blijven zitten, misschien kwam er nog een cliffhanger.

Dus we bleven zitten,maar de cliffhanger bleef helaas uit. Toen iedereen ondertussen was vertrokken,wilden ook wij de zaal verlaten. Ik sta op en zie de ravage aan popcorn op de vloer bij de stoel naast mij en verderop ligt een lege kartonnen popcorn-beker.

Ik kan er niet bij dat als je dat (of je kind) overkomt je niet even je best doet dit grotendeels op te ruimen. Vind ik namelijk de gewoonste zaak van de wereld. Het heeft geen zin op zoek te gaan naar de ‘dader’, ik weet niet hoe het jongetje er precies uitzag. Ik vind het wel triest dat het blijkbaar de gewoonste zaak van de wereld is voor degene die de rommel heeft gemaakt, of voor de ouders van de kinderen, het te laten liggen. Natuurlijk kan dit gebeuren, dat er wat wordt gemorst. Ik zou als voorbeeld naar mijn kind laten zien dat je dat dan opruimt.

 

NESSELANDE SCHOON: KLEINE MOEITE GROOT PLEZIER

Terug naar Nesselande. De rommel ruimt zich niet vanzelf op. Ik wil echter kunnen genieten van een schone omgeving. Dan help ik graag mee met dit mooie initiatief, waarin knijpers, afvalzak, handschoenen en hesjes klaarliggen om de klus te klaren. Daarmee geef ik aan de omgeving het voorbeeld dat ik meehelp aan een schoon Nesselande. Wat mij betreft ‘kleine moeite, grootplezier’.

 

Help je zaterdag 23 maart even mee?

 

Met sportieve groet,

Silvia van den Bogaerdt

Hardlopert bij Loopgroep Nesselande sinds 2009