menu
18 maart 2019

Trainingsweekend Soest

Als je maanden van tevoren een weekend organiseert, is het natuurlijk afwachten hoe de weersomstandigheden zijn als het werkelijk zo ver is. Alle voorspellingen in de afgelopen week waren eensluidend: veel regen en ook veel wind. Dus iedereen komt goed voorbereid naar Soest. Koffers alsof ze wekenlang op vakantie gaan, vol met voldoende droge (hard)loopkleding en - schoenen. En dan valt het vaak mee en ook nu blijft het beperkt tot af en toe een buitje en hebben we alles buiten kunnen doen wat we van plan waren.

Op vrijdag is het al vroeg druk in de StayOkay Soest, want Loopgroep Nesselande heeft zijn jaarlijkse trainingsweekend daar gepland. In de loop van de middag komen zo'n 80 lopers en loopsters aan in de bosrijke omgeving. En natuurlijk - het is tenslotte een loopgroep - komen de eerste kaarten en routebeschrijvingen al vrij snel op tafel. Een behoorlijk omvangrijk programma met voor iedereen de mogelijkheid om eens flink aan het aantal week kilometers te werken. Of niet natuurlijk, want plezier in het lopen is minstens net zo belangrijk bij ons. Dus lekker wandelen kon ook.

Zaterdagochtend is er een gezamenlijke korte ronde van een kilometer of 5 door de duinen, met hier en daar een klimmetje het duin op en al gauw gaan de jasjes uit. in de middag een uitgebreid keuzemenu variërend van 10 tot 35 km hollen. Alle afstanden even mooi, met bospaadjes en zandoversteken, maar echt wel wat anders dan rennen op asfalt en de trailers zijn deze middag duidelijk in het voordeel.

Iedereen was moe maar voldaan terug voor de borrel en de avonturen van de middag werden druk besproken onder een wijntje, biertje of wat extra water.

En een primeur: zaterdagavond is er voor het eerst de gelegenheid om een uur yoga te volgen. Dit blijft meteen een groot succes, gezien het feit dat de inschrijving zwaar overtekend is. Houden we er in denk ik.

En wie dan verwacht dat iedereen ' s avonds na een lange of minder lange duurloop dan moe op tijd naar zijn mandje gaat.....die moet volgend jaar ècht mee om met eigen ogen te zien en vooràl met eigen oren te horen dat er helemaal niemand aanstalten maakt.

Nee, er komt een gitaar tevoorschijn, er worden teksten rondgedeeld en 'Loopgroep Nesselande has got talent' gaat los. En als het talent misschien niet altijd helemaal top is, dan wordt het zeker gecompenseerd door een ongekend enthousiasme totdat ........de bar dichtgaat.

Zondagochtend is er de intussen traditionele afsluiting door middel van een bootcamp, deze keer in de tuin van de StayOkay. Onder de bezielende leiding van Karin werkt iedereen zich in het zweet, maar is er ook vooral veel gein en weten we weer dat  bootcampen niet voor iedereen is weggelegd. En natuurlijk hebben we gelukkig de foto's en video's nog.

Een weekend met heel veel plezier en de spierpijn op maandag.

Al met al was het weer een geweldig gezellig! Alle deelnemers bedankt voor jullie aanwezigheid, trainers en Gini bedankt voor jullie inbreng.

Last but not least: Daan, Marian, Thea en Karin dank jullie wel voor alle voorbereidende werkzaamheden.

Kees