menu

Groep 4

niveau 4

Je traint met een duidelijk doel, je bent prestatiegericht, loopt graag een snelle 10,of hebt een halve of hele marathon voor ogen. 

De lopers in deze groep trainen wedstrijdgericht met de bedoeling om sneller te worden. Dat kan zijn voor een snelle(re) 10, of voor een (halve) marathon, waarbij de voorjaarsmarathon van Rotterdam voor niemand mag ontbreken. Vanaf het najaar wordt de voorbereiding hiervoor gestart. Vanaf januari start een intensief programma van 16 weken, waarin zij  wekelijks een fiks aantal kilometers maken. In dit programma wisselen korte en lange intervals, en duurlopen 1 en 2 elkaar af. De zondagse duurloop vanaf metrostation Nesselande zorgt wekelijks voor de finishing touch.

 schema 

Om een idee te hebben van het tempo dat er in deze groep wordt gelopen:

Zij lopen een 10 km wedstrijd onder de 48 minuten, een halve marathon onder de 1 uur 50. De marathonlopers uit deze groep finishen in de regel onder 3 uur 50.

Schema

trainer

Martin Molenaar
Trainer groep 4

belangstelling?

Heb je al wat loopervaring en belangstelling om een keer met Loopgroep Nesselande te trainen?  Je bent welkom op één van de trainingsavonden en/of op zaterdagochtend.

bekijk trainingstijden