menu
26 oktober 2020

De 5 kilometer challenge

5 kilometer challenge in corona tijd.

 

We hadden de draad net weer lekker opgepakt deze zomeren voor alle vervallen wedstrijden zelfs een nieuw trainingsdoel bedacht: het verbeteren van onze 5k-tijd, na het lopen van een test 5 kilometer.

Als ludieke datum voor de testloop hadden we de datum van de Marathon van Rotterdam – inderdaad ook niet doorgegaan - bedacht. 

Dus op zondag 25 oktober moest het gaan gebeuren, maar weer leek Corona roet in het eten te gooien. De laatste trainingen vervielen, maar een aantal lopers op weg naar de challenge deden de laatste trainingen op eigenhoutje. De challenge aangaan met een grote groep was natuurlijk niet mogelijk maar in groepjes van 4 lopers wel en 8 lopers wilden meedoen.

Tjinko is om 8uur op eigen houtje aan de slag gegaan en Bart in de loop van de middag en beiden hebben een keurige tijd op de klok gezet en hun streeftijd gehaald. Francisca, Ruud, Arjan, Nick, Gert en ik hebben ons in 2 groepjes van 3 gesplitst en zijn na een warming-up gestart bij het 1 km punt van de Nesseloop.

Hier had ik een Strava segment aangemaakt van precies 5 km, ook bruikbaar voor ons in de toekomst.

We zijn niet als groep van 6 gestart, maar met een onderling verschil gelijk aan de verwachte eindtijd. Het 6 km punt van de Nesseloop was onze finish. Door deze truc bij de start waren de verschillen bij de finish niet zo groot en konden we elkaar feliciteren met prima eindtijden en enkele mooie PR's!

Een mooi bewijs dat gericht trainen loont. Al met al een mooi corona proof evenement en een mooie test hoe buiten te sporten met meerdere kleine groepjes. 

Martin