menu
25 oktober 2021

Anita op de 10

Marathon 2021

Er was zeker eenteleurstelling toen de Marathon in april 2020 niet doorging, het zou immers ons eerste kleine jubileum, de 5e keer zijn. Dan oktober, ook snel ondenkbaar, april 2021 dan, ook niet. Het wordt zondag 24 oktober 2021.

Na enkele ups en downs van het gaan en niet gaan naar de training, is er na de zomer vakantie de vaart weer ingekomen. Wij (Lianne, Mariet en ikzelf, Anita) gaan weer met regelmaat op dinsdag en zaterdag, tegenwoordig ook op donderdag naar de groep van Saskia. Dat moet ook, anders wordt het helemaal niets in Rotterdam.

Zondag 3oktober hebben we een test, de 10k van Van Santen in Capelle. Ik heb de hele10k uitgelopen zonder te wandelen, ondanks het ongelofelijke geklets dat achter mij liep. Een hele geruststelling, want dan zijn we met trainen op de goede weg. Na diverse trainingen met interval en heuveltraining groeit het vertrouwen, ook al hobbel ik met regelmaat achter aan bij onze groep, het komt goed.

Vrijdag sla ik de krant open en lees het artikel over de NN Marathon. Inderdaad na 2 jaar, 6 maanden en 17 dagen mogen we zondag weer.

Kippenvel en “yes we gaan weer knallen!”

Het ophalen van de startnummers op vrijdagmiddag is al een feestje, daarna je naam zoeken tussen al die namen, nieuwe sokken of een shirt kopen. Zaterdag lig ik na de boodschappen op de bank, ik moet nu natuurlijk zoveel mogelijk rusten… Niet teveel doen, dat komt weer prima uit. Tussendoor bedenken wat trek ik aan, wat neem ik wel/niet mee. ’s Avonds in bed ben ik eruit, ik ga toch voor korte mouwen en een hemdje er onder en korte broek. Ook geregeld, dat Arnout, manlief, bij de start komt voor de jasjes en ook bij de finish zal staan.

Zondagochtend om 8.30 uur met de fiets naar de metro, via De Terp naar Blaak. Een zenuwplasje op zo’n vieze dixie, om te voorkomen dat we 10k lopen en steeds maar denken dat we weer moeten plassen. Alles is klaar om te starten.

In wave 3 springen we op de muziek om warm te worden en het hyper-zijn te verbergen. Het is 9.45 uur, het startschot, YES, we zijn begonnen!

Met Marja een andere loopvriendin lopen we samen op, Mariet en Lianne zijn we na 2 kilometer uit het oog verloren, maar wat wil je ook met zoveel mensen. Marja en ik lopen gelijk op en helpen elkaar door de kilometers heen.

Het gaat lekker, langs het parcours zie ik Huib en Jacques staan en ook de support van Saskia, Kees en Drazenka ontgaat mij niet. Met een half uurtje komen we aan bij het bekertje water heerlijk.. en door.

Diverse onbekende vrienden roepen mijn naam en moedigen me aan. Maar we zijn al op de 9km het einde is er al bijna. Ik heb bij het oplopen van de Coolsingel een kleine dip, help dat kan toch niet. Ik ben er bijna, kom op je kan het Anita! denk ik bij mijzelf, Marja gaat nu zelfs iets sneller en ik volg haar.

De finish, we hebben het gehaald! SUPER, dit is toch fantastisch! De medaille hang ik met eengrote glimlach om. Yes op 10 april 2022 mogen we alweer!