menu
23 maart 2024

Bart loopt Boston

Bart naar Boston

Deze week hadden we een gesprek met Bart Fleuren over zijn volgende marathon: die van Boston.

Hij heeft net zijn zoontje (9) naar free runnen gebracht (de appel valt niet ver van de boom) en spreekt ons vanuit zijn (geparkeerde) auto.

Jij gaat naar Boston, dat is wel bijzonder. 

“Ik had een startbewijs voor Rotterdam en hoorde dat Monique en Francisca zich hadden gekwalificeerd voor Boston. Toen dacht ik: “dat wil ik ook”. “Ik heb twee vrienden in Boston en Maggie, de vrouw van een van hen, heeft uitgezaaide borstkanker. Zij is onder behandeling bij een instituut aan de Harvard University. Zij hebben een charity groep die meedoen aan de marathon. Ik heb me daar aangemeld en mijn verhaal verteld. Ik moest ook bewijs aanleveren dat ik serieus trainde. Dat kon ik doen aan de hand van de uitslagen van mijn 4 eerdere marathons (3 x Rotterdam en 1 x NY).

Maar er was nog een eis. Ik moest garant staan voor 10.000 dollar. Oeps…..daar moest ik wel even over nadenken.” “Maar mijn vrienden gingen mee fundraisen en we staan intussen op ruim 18.000 dollar.  Donaties zijn nog steeds welkom.” Doneren, meer weten over Maggie, het kankerinstituut van de Harvard Medical School of ons marathonteam? Steun Bart: Klik hier

Wat had je moeten lopen als je op tijd had moeten plaatsen?

“Dat zou 3.10 uur zijn geweest. Ik ben wel een snelle loper, maar tot nu toe lukt dat alleen op de halve en nog niet op de marathon.” “Ik ben nooit echt geblesseerd geweest tot nu toe, maar heb veel mini blessures, kleine pijntjes. Op de halve heb ik 1.27 uur staan en dan zou die 3.10 uur mogelijk moeten zijn”. 

Hoe kwam je eigenlijk bij LGN terecht?

“Sinds mijn studententijd loop ik 1 x per maand. In de coronatijd werd dat 1x per week. Ik zag een collega binnenkomen na de Rotterdam marathon en besloot toen ter plekke dat ik dat ook wilde en ben driemaal per week gaan lopen. Mijn eerste marathon van Rotterdam ging erg matig, onderweg ben ik ingestort en in 3.58 uur gefinisht." In 2020, ging de marathon niet door en werd uiteindelijk in het najaar  van 2021 gelopen, ik finishte toen in 3.32 uur."

“Daarna ben ik op het spoor gekomen van LGN, waar toen de New York reis nog volop leefde, maar uiteindelijk maar 5 mensen – onder wie inmiddels ikzelf - zijn gegaan.” LGN beschouwde hij eerst puur functioneel, maar het groeide naar een sociaal gebeuren waar hij veel waarde aan hecht.

Bart’s ambitie:3.20 uur in Boston, hij liep in de aanloop naar Boston veel PR’s, dus dat zou moeten kunnen. Na (maandag!) 15 april weten we of dat gelukt is.