menu
23 september 2019

Beginners

De beginners.

Dat is de naam die we hebben bedacht hebben voor mensen die nog geen ervaring hebben met hardlopen, maar wel eens kennis willen maken met de loopsport. Tweemaal per jaar werken we 2 keer per week gedurende 7 weken met hen naar een testloop waar iedereen de 3 kilometer bedwingt.

Maar er nemen niet alleen "echte" beginners deel aan deze cursus. Voor sommige meer ervaren lopers is het een prima manier om een "comeback" te maken na een korte of langere periode van blessure en/of afwezigheid. Een van onze trouwe loopsters van de basisgroep Machteld maakt gebruik van de huidige beginnersgroep.

"Ik stap net weer helemaal blij binnen na de 5e trainingsavond van de beginnerscursus die Saskia, Ruud en Kees geven.Ik ben 3 jaar geleden voor het eerst begonnen met hardlopen samen met mijn zusje Gabrielle Matarazzi want we hadden een advertentie in de krant gezien. Wat een leuke gezellige en warme vereniging is dit!

Toen ik een paar weken na de mijn laatste vakantie weer mee ging lopen met de basisgroep merkte ik dat dat niet meer lukte, omdat ik te lang niet heb kunnen trainen.

Ik dacht: "Ben ik weer terug bij af ?" Maar wat fijn dat ik weer opnieuw kan beginnen en goede begeleiding en uitleg krijg. En het is een leuke gezellige groep."

Machteld


"Wie kent ze niet en gelukkig zijn er meer dan ik van tevoren bedacht had 😊

De omschrijving van een "draaideurloper" zul je niet in de Dikke van Daele aantreffen. Daarom maar even een kleine indicatie: een draaideurloper is iemand die een tijdje met hardlopen bezig is geweest en na een periode weer is gestopt. Om dan vervolgens weer te beginnen, te stoppen, enzovoort. Vergelijk hem (kan natuurlijk ook zeker een zij zijn) maar met de draaideurcrimineel. Zo eentje die uit de gevangenis komt, vervolgens weer in herhaling vervalt, enzovoort.

Nou zo voelde ik me ook toen ik na een periode bij Saskia en Kees weer in de beginnersgroep aantrad. Al enkele jaren loop ik min of meer hard en ik moet zeggen, ondanks mijn leeftijd hebben de wijze lessen van Sas, Kees en Ruud effect gehad. CPC10, Kwart van Rotterdam, Nesseloop,  het ging me allemaal goed af en bracht me veel plezier.

Tot het moment dat er even de klad kwam in het lopen, steeds door verschillende oorzaken trouwens. Nou, dan maar weer opnieuw beginnen want rust roest, en vooral de gewrichten. En hup, daar sta ik dan weer een beetje onwennig tussen de nieuwelingen van de beginnersgroep. En ik zie gelukkig ook heel wat bekende gezichten en de begroeting was niet minder hartelijk.  En nog groter de verbazing als een aantal van die bekenden gewoon mee gaat. Ik ben dus gelukkig niet de enige draaideurloper. Het voelt weer vertrouwd. Gelukkig laat het lichaam me niet echt in de steek. Daar krijgt het trouwens weinig kans voor want Saskia loopt als een moederkloek rond in het peloton.

Ze waakt ervoor dat we niet te hard gaan en de geleerde techniek toepassen: rechtop lopen! knieën optrekken! Losse schouders!  En ga zo maar door.

Inmiddels zijn we al weer een paar weken verder en eerlijk is eerlijk: lopen in een groep is fun! Het stimuleert en de begeleiding door de trainers is weer super.

Blij dat ik er weer ben."

Pim