menu
17 oktober 2022

Beginners stromen door

Vandaag gaat het dan gebeuren: na 7 weken trainen staat de 3 kilometer testloop op het programma. Een mooie, maar ook spannende afsluiting van een leuk traject onder leiding van trainer Marizia

Het is prachtig loopweer, dus daar zal het niet aan liggen. Ze gaan inlopen samen met lopers van groep 1, met de opdracht naast iemand te gaan lopen die ze (nog) niet kennen. Tijdens het inlopen wisselen we nog tweemaal van loopmaatje, dus dat voelt alvast een beetje vertrouwd voor hen zo in de nieuwe groep. We doen oefeningen in een kalme warming-up, klein beetje loopscholing, een beetje "schijnboksen". We gaan rustig op weg naar de start aan de Sicilieboulevard en zien de lopers van groep 2 langskomen op hun traject van 5 kilometer(" Zo dan, die gaan hard!" -  "wacht maar af, over een jaartje")

En dan gaan de lopers eindelijk op pad. Er vormen zich al wat groepen, lopers met hetzelfde tempo zoeken elkaar op en het wordt stiller en stiller. Ik gok dat bij deze en gene wel gedachten door het hoofd gaan als "toch wel een eind die 3 kilometer", "hoe zal t gaan, ga ik wandelen?", "we hebben in de training nooit langer dan 6 minuten gelopen". De eerste kilometer gaat zo te zien eigenlijk wel makkelijk en daar is het keerpunt in zicht. Iedereen heeft nog een prima tempo en de gezichten staan nog steeds opgewekt.

Er mag op de terugweg worden versneld en een aantal lopers neemt die uitdaging aan en zetten een stapje bij. De anderen volgen, op eigen tempo en de eindstreep komt in zicht. En dan ineens zitten die kilometers er al weer op. Ben je geen beginner meer, maar lid van groep 1. Veel vrolijke en tevreden gezichten, vuistje in de lucht.

Iedereen welkom in groep 1 en we gaan er mooie loopjaren van maken.