menu
21 juni 2021

Beginners nog 2 weken tot de finish

Op weg naar de 3 kilometer

Eindelijk was het dan zover! Na alle beperkingen die de periode van corona met zich meebracht, is in maart de nieuweBeginnersgroep van start gegaan! 

Een leuke groep van enthousiaste lopers die door de weken heen al heel vertrouwd voelt. De hardlopers zijn inmiddels behoorlijk gewend geraakt aan de gezelligheid van het lopen in een groep, maar ook aan het ritme en de regelmaat die hardlopen met zich meebrengt. Ze hebben ontdekt hoe het voelt dat iedere dag anders kan voelen qua ontwaken en vervolgens snel in hardlooptenue verschijnen.

Of na een lange dag nog door te hollen naar het startpunt van elke training bij de Kristal en te ervaren wat het hardlopen voor ieder afzonderlijk telkens weer met zich mee kan brengen. Ze hebben al regenbuien getrotseerd en wisten tevens tropische hitte de baas te blijven. 

Nu, inmiddels vijf weken later, heeft ieder al vele vorderingen geboekt.

Er is hard gewerkt door alle lopers om de vele beginselen van het hardlopen zich eigen te maken. Er nieuwe schoenen en outfits tevoorschijn getoverd, flip belts en waterflessen aangeschaft om het lopen te veraangenamen. Tijdens elke training is aandacht besteed aan loop techniek, loopschool oefeningen. We zijn vorige week zelfs gestart de intervallen af te wisselen met dribbelen in plaats van wandelen gedurende de serie pauzes.

Mooi om te zien dat er al bondjes zijn ontstaan waardoor lopers die aan elkaar gewaagd zijn of elkaars gezelschap gewoon op prijs stellen, elkaar weten te vinden tijdens de intervallen. Zo zijn we al eeneind op weg naar de eindstreep van de beginnerscursus en hopen we deze lopers vervolgens te mogen verwelkomen in onze Basisgroep.

Maar voor die tijd  gaan we nog twee weken verder toewerken naar het doel waarvoor we nu aan het trainen zijn: op zaterdag 3 juli a.s. een 3kilometer parcours afleggen en finishen op de Boulevard van Nesselande!

Ik ben nu al super trots op alle lopers van deze groep! 

Trainer van de beginners, Lea Louhenapessy