menu
8 - 1- 2024

Connie loopt Linschoten

Connie Voerman loopt haar eerste halve in Linschoten! 

 We kijken terug op haar eerste jaar bij de loopgroep en haar eerste halve marathon waarmee dit jaar eindigt.

In januari 2023 is zij gaan lopen bij de beginners, dus ze loopt pas een jaar. In dat jaar heeft zij een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Haar eigen idee was dat ze na dat jaar 5 km zou kunnen hardlopen. “Die 21 kilometer - zoals de Linschotenloop - was nooit in me opgekomen”. “Vanaf mijn 40ste ben ik gaan sporten, bedrijfsfitness etc. In coronatijd kwam alles stil te liggen en kampte ik met een enorm gebrek aan motivatie”.

Connie had onze groepen wel eens zien lopen en gedacht: “Dat wil ik ook wel”. Ze kwam ons weer tegen, heeft gebeld of ze mee kon doen en de volgende dag ging ze -letterlijk - van start met de beginners, onder leiding van trainers Marizia en Saskia. Zo zie je maar: “ 58 jaar, nooit te laat om te beginnen”!

Tegenwoordig loopt ze veel van haar duurlopen met Bregina en Marja en anderen. Een van de leukste duurlopen was tijdens de Wereldhavendagen in september, samen met hen en dat was wel een fantastische ervaring. Ik heb me een beetje laten overhalen voor Lintschoten, want je kunt veel meer dan je denkt. Esther en Bregina namen dan het voortouw en we hebben superleuke loopjes in de omgeving gedaan “Ik krijg veel goede adviezen onder het lopen over kleding, eten, rusten. Iemand bewaakt het tempo, hartstikke handig. Ik heb ook een sportmedische keuring gedaan, met verrassend goede resultaten en dat werkt erg stimulerend”.

“Een weekje voor de run heb ik rustig aan gedaan, maar eigenlijk was ik al 3 maanden van tevoren zenuwachtig.”

De zaterdag van Linschoten 

“Supergezellig om iedereen van de groep tegen te komen en iedereen was in dezelfde(loop)mood. Ik had een tas vol met kleding bij me, want wat trek ik aan. Het startschot ging: het voelde als één groot feest!! Muziek en zoveel mensen langs de kant. Met mijn eindtijd van 2 uur 10 was ik heel tevreden, ik voelde me alsof ik de hele wereld aan kon"." En na afloop geen pijntjes.”

Mijn plannen voor dit nieuwe jaar.

“Lansingerland 21 km, misschien de CPC met collega’s en dan volgend jaar misschien wel een marathon……In het jaar dat ik 60 word, lijkt me dat fantastisch, maar ik blijf voorzichtig, ik wil geen blessures oplopen.” Tot slot zegt ze: “ Lopen is een solo sport, maar zonder mijn loopmaten was ik niet zo ver gekomen.” Ze noemt in dat verband de naam van Diana Nyad, een vrouw die op haar 60ste een 100 mijl zwemtocht solo aflegde, maar omringd door een team. Een mooie vergelijking.