menu
15 maart 2021

Frank en Tessa lopen zich samen door de lockdown.

Hardlopen houdt ons letterlijk op de been.

Wij, Tessa en Frank, zijn na de zomer van 2020 aangesloten bij de Loopgroep Nesselande. Tessa als draaideurloper (af en aan gelopen sinds 2012) en Frank als groentje.

Wij zijn beiden gestart onder de bezielende leiding van Marizia, in de beginnersgroep. Daar hebben we niet alleen geleerd om op onze houding maar ook op ons humeur(of humor 😊 ?) te letten. En vooral niet te fronsen of geld te zoeken tijdens het hardlopen.

We hebben ook kennis gemaakt met een hele mooie groep gemotiveerde mensen, beginnende lopers of “herintreders” die willen werken aan hun conditie en loophouding. In heel korte tijd hadden we de smaak (weer) flink te pakken en mistten we geen enkele training. Ook om met de groep elkaar te motiveren vooral door te blijven lopen.

Halverwege november zijn we “gepromoveerd” naar de basisgroep van Kees. En dat voelde eigenlijk best wel dubbel. Het voelde goed dat we naar de volgende groep mochten, maar het was jammer dat we ons vaste clubje minder zagen. We moesten even wennen.

Inmiddels hadden we wel door dat we hetzelfde tempo liepen. En dat kwam bij het terugschroeven van de trainingen wegens Covid-19 goed uit, want sindsdien lopen we altijd samen. Zaterdag om 09.00 en dinsdag om 19.00 zijn gewoon nog vaste prik.

We gaan altijd, ook met de sneeuw hebben we gelopen. En ook een fikse regenbui weerhoudt ons niet om, na een warming-up onder de metro of Kristal, het schema te lopen.
De schema’s van Kees zetten we in een tabata timer app en via Strava houden we onze afstand en tijd in de gaten.

Om de rek- en strekoefeningen enigszins te onthouden, koppelen we de namen van de mensen uit de beginnersgroep er aan. Eén ieder had daar zo zijn/haar 'favoriet'. Zo deden we een Frank (molenwiek) of een Huub (knieën tegen handen) en vooral niet te vergeten: de Jennifer (op de tenen, armen in de lucht en hup ‘alles hier laten’).

De vaste loopafspraak die we hebben is voor de afgelopen periode een enorme stimulans geweest om te blijven lopen. Individueel was dat niet gelukt.

We hopen dat we snel weer met de hele groep bij elkaar kunnen lopen, want we missen toch ook het groepsgevoel en de fijne trainers.