menu
15 februari 2021

Lopen in coronatijd vervolg

Werkend Nederland was toen al een halfjaar geheel of grotendeels thuis aan het werken. In dat eerste halfjaar had ik de buitenlucht heel erg weinig gezien. Mijn werk is gekoppeld aan een zittend beroep, dus veel beweging had ik niet. Ik ben iemand die heel graag werk en privé gescheiden houd, dat was voor mij dus wel behoorlijk worstelen met de situatie. Ik moest van de ene op de andere dag mijn hele denk- en werkmentaliteit omgooien. Ondertussen geen fysiek contact en daar heb ik echt heel veel moeite mee. 

Die bewuste dinsdag avond in september toen ik op the Common Green kwam en al die lopers zag staan, frisse buitenluchten en het feit dat je lekker met je lichaam aan de slag ging, was een openbaring voor mij. Opeens was ik mij ervan bewust wat ik mijzelf allemaal had ontzegd.En de maanden daarna heb ik mogen ervaren hoe mooi deze transformatie voor mij was en nog steeds is. De wijze waarop ik geleerd heb, hoe bewust met mijnlichaam om te gaan tijdens de trainingen, om met plezier en blessure vrij te kunnen hardlopen. Ik werd vanaf het begin betrokken bij iedere training, het dribbelen, de warming-up, het loopschema, de cooling-down. Ik heb geleerd dat ik er mag zijn, dat ik ben wie ik ben, dat ik mij nergens voor hoef te schamen en dat het allemaal goed is zoals het is. Dit voelt fijn en oprecht. Deze trainingen en lessen hebben mij deze afgelopen 5 maanden er doorheen gesleept, waarvoor dank.

Ik durf te zeggen, dat zonder dit alles ik een behoorlijk gehavend persoon zou zijn. Wellicht in een depressie zou zijn gevallen. Bewegen, contact, groei enhet delen van een passie is essentieel voor een mens en ik ben dankbaar dat ik dat hier op deze wijze mag ervaren. 

Ik gun iedereen een coach die weet wat er speelt onder zijn of haar lopers en hier op inspeelt. Ik vind het heel fijn dat ik mij veilig voel in de groep. Hierdoor ben ik meer gaan praten en dat deed ik in het begin niet (ik kijk altijd heel lang de kat uit de boom).

Dinsdag en zaterdag zijn twee dagen waar ik altijd met veel plezier naar uitkijk.