menu
6 december 2023

Op weg naar deel 2

Jolan en Esther op weg naar Linschoten

Zij zijn dit najaar op weg naar de halve marathon van Linschoten.

Met nog 3 weken te gaan, liggen ze volgens Esther zeer goed op schema. Jolan heeft de afgelopen 3 weken steeds een halve gelopen in het weekend en pakt de komende weken wat meer rust.

Waarom kiezen jullie voor Linschoten?

Jolan zegt overgehaald te zijn door de meiden van groep2, met wie ze veel traint. Ze dacht: “Toch gezellig, met zijn allen naar Linschoten”. Zij loopt sinds Corona elke maand een halve voor zichzelf, maar loopt ook veel wedstrijden.

Voor Esther is het eigenlijk pas de tweede keer dat ze deze wedstrijd gaat lopen, hoewel de afstand voor haar geen geheimen kent, ze liep namelijk al een 28 km bij de Airborne Freedom trail. Esther is een van de initiatiefnemers voor Linschoten, want vorig jaar is haar namelijk heel goed bevallen. Ze omschrijft Linschoten als een beetje kneuterige, rustige wedstrijd die ze samen met Marja liep. Meteen nadat de inschrijving geopend was, hebben ze zich daarom ingeschreven.

Wat is je doel Jolan?

"Wat meer wedstrijden lopen: in maart een halve in Lissabon, dan de Rotterdam marathon, gevolgd door de RoParun”. Daarbij zou ze het leuk vinden om de halve weer eens in de buurt van haar PR te lopen.

En wat is het doel van Esther ?  

“Ik vind het leuk om met heel veel mensen uit de Loopgroep te gaan. Wat spreken we af, blijven we bij elkaar of misschien gaan we voor de gezelligheid lopen.” 

Is het lopen van een wedstrijd nog steeds spannend?

Esther: "Jazeker, vroeg in bed, uitgerust, goed eten en op de dag zelf wel een zenuwachtig gevoel. Maar we zijn goed getraind, dus gaat goedkomen.” 

Wat levert het jullie op?

Een voldaan gevoel en als  je wedstrijdervaring krijgt, word je daar zeker van. Je daagt jezelf uit. Jolan zegt dat ze echt doelen nodig heeft te gaan trainen, zeker ook op dagen met wind en regen. En voor haar zijn de buitenland reizen als een kers op de taart. Jolan en Esther hebben zich allebei ingeschreven voor Rotterdam 24. Voor Esther is er nog een bijzonderheid: ze gaat deze marathon namelijk samen lopen met haar dochter