menu
13 september 2021

Esther loopt de Airborne Freedom Trail

Afgelopen zaterdag 11 september was het zover! Nadat ik vorig jaar voor het eerst een trail had gelopen, de Airborne Freedom Trail van 18 km, was het nu weer tijd voor een nieuwe uitdaging.

Toen ik in april van dit jaar van de organisatie een mail kreeg over de lustrumeditie op 11 september was de beslissing snel gemaakt. Het werd 28 km. Ik was in die periode al wat langere afstanden aan het lopen en de frequentie was ook van 2x in de week naar 3x gegaan. Dus ik durfde het aan.

Na maanden goed getraind te hebben zijn Colinda en ik begonnen aan de trail. De start was zaterdagmiddag 14.30 uur met eindtijd 19.00 uur.Wederom een prachtige route over historische grond richting het centrum van Arnhem. Je treedt in de voetsporen van de soldaten die soms het hoogste offer hebben moeten leveren voor onze vrijheid. Je gaat door tunneltjes, loopt over mooie kronkelende paden van heidevelden en over de uitlopers van Stuwwallen. Afwisselende paden met hier en daar een mooie water en vijverpartij. De route van 28 km is echt prachtig en behoorlijk pittig.

Het moment dat we afdaalden, we hadden reeds 25 km in de benen, waren het zwaarst. Door behoorlijk wat trappen en heuveltjes hebben je benen wel een flinke optetter gekregen. Dat mag zeker de pret niet drukken, de benen doen zeer maar het was meer dan de moeite waard.

Nooit gedacht dat ik dat zou kunnen. Op naar de volgende uitdaging!

Esther Zuierveld