menu
12 september 2021

Groep 1 op de skiheuvel

Er wordt wel eens gezegd dat je alles in je leven in elk geval een keer moet proberen. Nou weet ik niet of dat een goed idee is, maar het was afgelopen zaterdag in elk geval voor het merendeel van Groep 1 de allereerste echte heuveltraining in hun (loop) leven.

Er moest hier en daar wel wat onzekerheid worden weggenomen en overredingskracht gebruikt om de twijfelaars ook mee te krijgen, maar de 11de was het dan zover.

Om half negen met de fiets vanaf de Common Green naar de bijenstand aan de Nesseweg, waar we de overige lopers treffen die daar hun auto kwijt kunnen. Na het verzamelen eerst op het gemak inlopen via de Rottebanbrug en op naar de Skiheuvel. Daar gaat het allemaal gebeuren...

Natuurlijk is er een rustig begin met kleinere afstanden over afwisselend verhard en half verhard; daarna komt er langzamerhand wat meer uitdaging in hoogte en afstand, waarbij er steeds keus is tussen een zwaardere route en lichtere route.

Na veel stijgen en (wat minder) dalen staan alle lopers helemaal boven op de skiheuvel, zoals te zien is op de foto.

Uiteindelijk brengen we een dik uur door op en rond de heuvel. Voor sommigen was er echt een wereld open gegaan op de voormalige vuilstort in Bergschenhoek

Na afloop liep de groep app helemaal vol: "wat een mooi gebied"; "superlekker getraind" en vooral: "wanneer gaan we weer!".

Die volgende keer komt zeker, met naar verwachting nog meer enthousiaste lopers. Check je schema van oktober....