menu
15 november 2023

Op weg naar........

Op weg naar.....de Bruggenloop.

Als eersten bijten deze twee loopsters uit groep 1 het spits af voor deze nieuwe rubriek in de Nieuwsbrief 

Onderwerp vandaag is de Bruggenloop, Adrienne heeft in een “vlaag van verstandsverbijstering” ingestemd, na een voorstel van Jolan om nu maar eens wat verder te lopen dan weer een 10 kilometer. Dus nu gaat het voor het eerst een 15 km worden. “Ik moet nu wel, want ik heb een afspraak met Jo en sta nu dus ook nog in de nieuwsbrief."

Jolan vindt dat je als Rotterdammer de Bruggenloop gelopen moet hebben. Ze heeft best veel mensen van groep 1 enthousiast gemaakt en dus wordt het een gezellig dag. Adrienne’s doel is om te finishen, ze vindt het heel spannend, maar de mensen langs de kant en de muziek zwepen je op. Het is vooral ook de sfeer en genieten.

Jolan wil hem uitlopen, zonder te stoppen. Niet gaan wandelen en natuurlijk gaat ze voor de medaille. Zonder een medaille is het geen leuke wedstrijd, wat het extra leuk maakt is het armlampje dat iedereen aan de start krijgt. En natuurlijk het feit dat de wedstrijd in de middag is, zodat het tijdens de loop langzaam donker wordt, maakt deze wedstrijd speciaal.

"We zijn ingeschreven en dat is de reden om geen training meer over te slaan. Donderdagavonden zijn extra, met nog een maand te gaan is er af en toe een  duurloopje."

Gaan jullie samen lopen of ieder voor zich? Jolan loopt wat sneller, maar is net als Adrienne erg van de gezelligheid en loopt met een van de anderen uit groep 1. Het is wel gezellig, zo samen rennen.

Wat is het meest spannend? Voor Adrienne het feit dat het 15 km is en natuurlijk de bruggen op en af, blijft de hamstring heel en moet ik misschien wel een stukje wandelen. Voor Jolan zijn de kuiten altijd een zorg, het is een groot evenement, in het donker, 15km….

Dus allebei hebben een gezonde wedstrijdspanning en dat is wel een speciaal gevoel.

Wat wordt het nieuwe doel voor jullie? In elk geval gaan beiden naar Valencia voor een 10 km wedstrijd met Nadine, hun oude loopmaatje uit groep 1, die daar inmiddels woont. Verder is de inschrijving voor de 10 van Rotterdam ook al binnen. 

In de volgende editie van de Nieuwsbrief gaat de spotlight op de Linschotenloop