menu
31 oktober 2022

Laatste zondag van de Maand

LZvnMloop

 

Zondag 30 oktober vroeg op pad, richting Bentwoud. Vandaag niet voor een potje golf, maar naar het Land van Belofte, waar trainer Pieter op ons wacht.

Een week of drie geleden hadden we trainersoverleg, een regelmatig terugkerende bijeenkomst met alle trainers waar we bespreken hoe de groepen lopen en wat we beter kunnen doen. Altijd staat op de agenda hoe we onze loopgroep een extra dimensie kunnen meegeven: sociale binding, lopen in een club die zo gezellig is dat je erbij wilt zijn.

Met algemene stemmen waren we het erover eens dat het leuk zou zijn de zogenaamde Laatste Zondag van de Maandloop weer nieuwe leven in te blazen. Voor de Covidmaatregelen was deze loop, een initiatief van Pieter, een groot succes. Dus…… Pieter ging aan de slag en 30 oktober was de eerste LZvnMloop weer.

 

De navigatie ingesteld en na een niet al te lange rit reden we een smal weggetje in, waar we aansloten in de rij van de auto’s van lopers.  En toen, een klein stukje verder, troffen we een pareltje in het groen. Een prachtig landgoed, op een steenworp afstand van huis. Niemand van ons had dit plekje ooit eerder ontdekt. Hoe doet die Pieter dat toch?

Op pad met de routes, voor de 14 of de 20 kilometer, beetje rennen, foto’s maken, genieten van de prachtige herfstkleuren en zo passeerden we het laarzenpad, het blote-voeten-pad en het kabouterpad over de smalle paadjes met herfstbladeren. Wat een goed idee om deze traditie in ere te herstellen.

Iedereen kan mee, er zijn altijd korte en lange afstanden, de groep wacht op iedereen, het is altijd gezellig en je komt nog eens ergens.

Het plan leeft om de laatste zondag van november naar Meijendel te gaan. De extra attractie daar is, dat we na afloop verzamelen in het pannenkoekenhuis (mmmm, lekker). Probeer het eens en ga mee!

Saskia