menu
31 januari 2022

Metro Run

Het was intussen alweer behoorlijk lang geleden dat we lopen en een metroritje hadden gecombineerd. Blijkbaar voor veel van onze lopers tè lang, want afgelopen zondag was het erg druk bij metro station Nesselande. Normaal gesproken stappen we in de metro en lopen dan terug.

In deze editie vertrokken we lopend langs de metrostations, zodat ervaren en minder ervaren lopers met elkaar konden oplopen. Dat was een succes, want tot metro station Blaak bleef de groep intact - af en toe even draaien om weer iedereen bij elkaar te krijgen.

Er was keuze genoeg deze ochtend: van 2 km (de Tochten) tot en met 43 km. Het merendeel van de lopers koos voor een van de tussenliggende stations, maar de echte 4 die hards stopten pas bij station De Akkers in Spijkenisse.

Op zondagmorgen vroeg is in het Kralingse Bos weer het SteunPuntNesselande opgebouwd. De maratonlopers leverden vooraf hun drankjes en gelletjes aan de directeur SteunPunt (Bert de Baas) af, zodat zij op het altijd lastige 33 km punt van nieuwe energie voorzien kunnen worden. Het blijft toch echt klasse om te zien hoe we in de Loopgroep met elkaar in staat zijn om er zo'n feest van te maken.

Eerst zijn natuurlijk de 10 km lopers vanaf 9:30 uur van start gegaan. Ruim 40 !!! LGN lopers vertrokken op deze afstand. En zo mooi om te zien dat veel van deze 10 km lopers vervolgens langs de route van de marathon stonden om de lopers van LGN aan te moedigen. Voor de marathonners was het warm, voor velen zelfs te warm. Natuurlijk heeft dit invloed op de prestaties. Het SteunPunt was dan ook van grote waarde! Alle drankjes, winegums en andere versnaperingen deden het erg goed. Het is voor de marathonlopers een geweldig richtpunt in de wedstrijd om naar ons SteunPunt toe te lopen. Daarna moet je het vooral alleen doen want de laatste 8 kilometers van de Marathon zijn zwaar, en zeker bij deze omstandigheden. 

Na respectievelijk 10 of 19 kilometer was de groep weer terug op de parkeerplaats in het Kralingse Bos. Het was een gezellig samenloop van mooie omstandigheden.

George bedankt voor de route, je speech en je strakke begeleiding:) Voor komend jaar zetten we de loop in onze jaarkalender

Voor wie er geen genoeg van kan krijgen is er ook nog een filmpje op You tube