menu
10april 2022

Steunpunt Nesselande

Volgens traditie was er ook deze marathon weer een steunpunt voor onze lopers bij het BP station in het Kralingse Bos. Zij hadden hun drankjes en gelletjes bij Gert ingeleverd deze werden bij het steunpunt verstrekt aan onze lopers. De eerste vrijwilligers arriveerden al vroeg bij de BP, waar Gert inmiddels de tafels al klaar had gezet en de jerrycans gevuld.

Na afloop van de kwart marathon kwamen al snel lopers van loopgroep Nesselande om de marathonners  aan te moedigen. Met de muzikale begeleiding vanuit de tent , het zij gezegde dat het repertoire een beetje bleef steken in de jaren 80 van de vorige eeuw, was het al snel een gezellige boel.

Nadat de (sub)toppers voorbij waren ging het los op het SPN: bekers klaarzetten en vullen, bananen snijden, want daar kwamen de eerste recreatieve lopers. Als een geoliede machine werd er gewerkt: vullen, uitdelen en weer de volgende serie lopers voorzien.

Gert hield de tijd nauwlettend in de gaten, zodat we onze lopers niet zouden missen en zij met gelletje en/ drankje zonder vertraging door konden lopen.

Blijkbaar is SPN door de jaren een begrip geworden bij veel marathonners. Al ruim voor het steunpunt zag je lopers onze richting uit komen voor water/ cola/winegums of banaan. We kunnen geen duizenden lopers voorzien, maar gelukkig wel voldoende.

Met wat hulp van toeschouwers van onze loopgroep die spontaan meehielpen, lukte het ons om de bekers gevuld te houden. Behalve de feilloze organisatie van SPN, bleek Gert ook nog over onvermoede kwaliteiten te beschikken: EHBK Eerste Hulp Bij Kramp. Diverse lopers konden opgelucht weer verder.

Na een (heel) lange stroom wandelaars en semi-joggers/wandelaars kwam eindelijk onder luid applaus de verlossende bezemwagen en konden we de rommel die zo'n steunpunt nou eenmaal altijd veroorzaakt, meegeven aan de RoTeB. We lieten het Bos achter alsof er nooit iets was gebeurd.

We konden we met elkaar terugkijken op een zonnige (sport)dag, trots op onze lopers en Nederlandse records van Abdi Nageeye en Nienke Brinkman

Dankjewel vrijwilligers:Gert, MajBrit, Martin, Naomi, Janneke, Monique en ook alle anderen die spontaan kwamen helpen