menu
9 oktober 2023

Nadine's afscheidstournee

De zomer is voorbij en het hardloopseizoen is in volle gang. Je merkt het aan alle wedstrijden die je om de oren vliegen. Je kan elk weekend wel ergens een loopje meepikken. Toen de Aramco Beach run in Scheveningen op mijn Facebook tijdlijn voorbijkwam, twijfelde ik geen moment. Ik koos voor de 5km, want door de duinen en over het strand, dat zou best wel eens zwaar kunnen worden! Maar ik wilde het zeker niet missen. De eerste keer een wedstrijd door het  zand, dat wilde ik van mijn lijstje kunnen afvinken. Zaterdag nog even training met Saskia, met als toetje van prullenbak tot prullenbak over het strand van Nesselande. Toen realiseerde ik me dat het een pittige wedstrijd zou worden de volgende dag! Vol goede moed vertrok ik naar Scheveningen. Het was zonnig en heel warm die zondag 1 oktober.

Ik nam me voor om te genieten en niet voor een snelle tijd te gaan. Wat een ervaring! Op en neer door de duinen, een lang stuk rechtdoor in de volle zon. Warm, maar wat leuk. Ik heb dan ook veel foto’s gemaakt onderweg. En toen hoorde ik iemand iets zeggen over een berg. Paniek! Een berg… die zijn er toch helemaal niet in Nederland?! Halverwege moesten we inderdaad het duin naar boven klimmen. Toch maar gekozen om naar boven te wandelen en even rust te nemen. En toen was daar de zee…zalig! Eerst nog even door het losse zand en dan lekker op de terugweg langs de vloedlijn richting de Pier. Nog maar even een foto tussendoor. En dan de laatste 100 meter naar de finish.Mijn tijd: 38 minuten. Niet de beste tijd, maar een top ervaring waar ik volop van heb genoten! Nu had ik ook weer een leuk verhaal te vertellen in de groep!

En meteen maar weer ingeschreven voor de volgende wedstrijd. De Bergse Plasloop op 8 oktober. Dit keer stond er weer 5km op het programma. Niet alleen, maar samen met Jolanda en Mario. Voor hen een mooi duurloopje dat past in hun trainingsschema ter voorbereiding van de Bruggenloop in december.
We hadden geluk met het mooie weer, en gingen vol enthousiasme naar de start.Bij het ophalen van de startnummers kwamen we Tessa en Frank nog tegen. Zij waren zich al aan het opwarmen en inlopen voor de 15km. En 10 minuten nadat zij startten, klonk ook voor de 5km het startschot. Met een 300 tal renners volgden we het parcours langs de Berge Plas, voorbij de molen en langs het water.

Wat een leuke route! Het ging lekker, en sneller dan verwacht kwam de finish alweer in zicht. Eindtijd: 32 minuten.
Nog een lekkere chocomel en koffie achteraf, en wat konden we weer trots zijn op onszelf.
Wat is het toch heerlijk samen rennen met je loopmaatjes!

Voor mij waarschijnlijk voorlopig mijn laatste wedstrijd in Nederland, want ik verhuis binnenkort naar Spanje. Maar ik heb net nog nieuwe muntjes gekocht. Dus jullie zien me zeker weer aansluiten bij de groep wanneer ik in Nederland op bezoek ben!