menu
18 november 2019

De Zevenheuvelenloop 2019

Afgelopen zondag was het weer zover: een groep enthousiaste Nesselande lopers verzamelen zich om 09:30 bij de metro. Niet voorde gebruikelijke duurloop, want daar is het te laat voor, maar voor de Zevenheuvelenloop. De sfeer zat er al meteen goed in, dat belooft  nog wat voor vandaag.

 De weersverwachtingen voor de middag werden voor aankomst van de bus al doorgenomen en met elkaar vergeleken. De algemene conclusie was in ieder geval lekker loopweer. Wel werd er volop gesproken over kort, lang of een combinatie van kort en lang. Zoveel mensen zoveel wensen.

In het café was het rumoer compleet. De sleeves vlogen om de oren en de laatste koolhydraten werden ingenomen. De Zevenheuvelenloop staat namelijk niet alleen bekend om het feestje naar afloop, maar ook zeker om de snelle tijden. En daarom gingen de meesten ook van start met een strijdplan. In groepjes gingen onze lopers naar de startvakken. En dat is het mooie van met een bus lopers naar een loop gaan. Je staat altijd wel met een bekende in je startvak.

De Zevenheuvelen een massale loop met heel veel deelnemers. Toch sta ik er ieder jaar weer versteld van hoe goed het hier geregeld is. Een sfeerband bij het startvak, veel dixies en ondanks de vele lopers geen gedrang op het parcours. De eerste kilometers genoeg mensen langs de kant van de weg ,die ondanks de kou je hartelijk toejuichen. Ja, de heuvels zijn pittig, maar ondanks dat kan ik hier altijd genieten van de omgeving met de mooie herfstkleuren. En na 12 kilometer weet je dat je je vanaf dan alleen nog maar uit hoeft te laten rollen naar het feestgedruis.

 Ik had geluk en kwam al diverse nesselopers tegen in het finishvak. Tijdens het lopen was het heerlijk weer maar zodra je stil stond werd het toch wel erg koud. En daarom maar snel naar cafe van Buren, wat droogs aantrekken en een biertje. Vele lopers bleken een erg mooie tijd neergezet te hebben, dus daar moest op gedronken worden. En voor het geval het nog niet duidelijk was, na het "You’ll never walk alone" was het voor heel cafe van Buren duidelijk. Rotterdam is in the house.

Nikki v Alem