menu
17 januari 2022

De lockdown en de persco

Op 17 december werd de derde lockdown afgekondigd, die - gelukkig maar- op zaterdagavond 18.00uur zou ingaan. Dus 18 december kon de geplande testloop nog doorgaan en werden beginners onderdeel van groep 1 .

Maar dan… voorlopig niks. Ik kon nog net iedereen toeschreeuwen: “waag het niet te stoppen met lopen” en zo nam ik afscheid van de lopers met mijn strenge imago😕. Een aantal weken van zelf trainen, voor jullie en voor ons.

We maakten met beleid jullie schema’s, stuurden geregeld motiverende appjes en een enkele trainer maakte zelfs een podcast. Op Strava konden we veel van jullie volgen en als gewoonlijk plagen en opjutten.

Zelf rende ik als gewoonlijk tijdens deze lockdowns achter Kees en Ruud aan en bleef zo in vorm. Echt saai zonder jullie. En elke training voerden we met z’n drieën dezelfde gesprekken: wanneer mogen we weer? “Ja, “dacht ik, “half januari” ,“nee” zei Ruud, daar geloof ik niks van”, “wel waar wacht maar af…" en zo holden we kilometers verder.

Op naar 14 januari werd het spannender. Acties burgerlijke ongehoorzaamheid, zou dat ons ook passen? Nee, dat voelt niet lekker en wij trainers moeten ook met plezier en vrijuit kunnen werken. Dus alles hing af van de persco, die gelukkig altijd een beetje uitlekt. Dus onze hoop nam toe, alhoewel het lang onduidelijk bleef. En het werd “Ja”.
En dan: vrijdagavond 19.30 is er een besluit en zaterdagmorgen 9.00uur de trainingen hervatten? Gaat dat lukken. We gaan ervoor.

Op de bank met laptops, IPads  en telefoons en volop online communiceren. Websites aanpassen, appjes versturen, Facebook publicaties . Nou ja, misschien komt nog niet iedereen Maar het is vast de moeite waard.
Zou het allemaal weer lukken morgen? Zou er iemand komen.

En dan is het 9.00uur! Wat zijn we blij! Wat een opkomst, wat een blijdschap bij iedereen. Duidelijk is voor ons weer dat sporten super belangrijk is voor mensen : fysiek maar ook sociaal. Zo blij weer samen te rennen.

Saskia