menu
12 december 2022

Santarun Rotterdam

Vrijdag 9 december was er voor een aantal lopers van groep 1 geen enkele spanning voor de wedstrijd Nederland Argentinië, maar des te meer voor de Santa run. Want het gaat wel ergens over hè, verkleed als kerst(man/vrouw) 5 kilometer door Rotterdam mogen rennen, da's niet voor iedereen. Voor sommigen de eerste keer en anderen hadden al vaker aan dit jaarlijkse evenement meegedaan.  

Het was koud en mistig (tja, dat heb je wel eens in december),maar dat mocht de pret niet drukken; het zorgde wel voor een echte kerstsfeer - het had eventueel nog mogen sneeuwen, maar je kunt niet alles hebben.

Met zijn allen met de metro naar Katendrecht, aankleden in het bekende kerstmanpak  en warm gedanst met een opzwepend dansje en dan op naar de start. En toen was t eindelijk zover: rennen maar de brug over naar Hotel New York, langs het water richting kade van de SS Rotterdam. Dat was een koud en lang stuk, maar natuurlijk ging de route langs die mooie boot.

Dan de hoek om met nog 1,5 km te rennen door de wijk Katendrecht. De groep van Kees gaat goed en loopt met een aantal bij elkaar. Onderweg krijgen we support van 1 van de lopers van groep 3 - dat helpt natuurlijk altijd - en dan is het de finishlijn in zicht en komen we met zijn allen binnen waar we onze mooie medaille krijgen.

Nog een drankje en dan met zijn allen alweer een volgende run uitzoeken. Groep 1 is niet te stuiten en heeft zeker de smaak te pakken!

Jolanda Morf