menu
17 december 2023

Terugblik Bruggenloop

Vandaag een korte terugblik van Jaap en Margreet

Naar aanleiding van de Bruggenloop praten we met hen hoe het bevallen is om aan deze wedstrijd mee te doen. Margreet loopt niet veel wedstrijden, ze vindt het wel leuk maar heeft het te druk om regelmatig te doen. Maar zij vertelt dat haar loopmaatjes haar hebben overgehaald:‘’Jolanda roept we gaan en dan gaan we."

Aan Jaap de vraag waarom hij juist deze loop heeft uitgekozen als zijn wedstrijddebuut en dan ook nog meteen een 15 kilometer. Hij werd gemotiveerd door Mario om een wedstrijd te kiezen als doel, om zijn motivatie terug te krijgen. “Ik heb gelijk geboekt met Adrienne en die viel van haar stoel van verbazing toen ze het hoorde”. “De trainer trouwens ook"😀.

Welk beeld is je het meest bijgebleven? Margreet herinnert zich: ”De massa mensen, als je op de brug loopt, de grote sliert lichtjes die je ziet als je afdaalt en waar je onderdeel van bent”. Jaap noemt het groepsgevoel, mensen geven je een boost, dat is erg leuk. “Ik was verrast toen mensen mijn naam riepen, tot ik me bedacht dat die natuurlijk op mijn startnummer stond”. “Samen reizen naar de start, erg gaaf om daar onderdeel van uit te maken”.

Jullie zagen er nogal verregend uit op de foto’s. Dat heeft blijkbaar geen blijvende indruk gemaakt. Margreet had thuis pas in de gaten dat schoenen en sokken doornat waren. Ook voor haar gaf het publiek een boost: “U gaat goed hoor mevrouw!“ als bijzondere aanmoediging. Margreet was gespannen voor de start, ze had eigenlijk niet zo goed getraind, nooit verder dan 11 km. Haar viel het dus mee. Ze verwachtte dat de Brienenoord het zwaarst zou zijn, maar eigenlijk was het Rivium zwaarder. 

Smaak het naar meer? Margreet hoeft niet persé richting een halve marathon als volgende doel, zij gaat in de kwart marathon van Rotterdam in april voor een snellere tijd.  Als Jaap een dip in zijn motivatie heeft, zoekt hij iets, bijvoorbeeld een urban trail. Hij vindt dit allemaal wel erg massaal, kleinere loopjes zijn vast anders. “Ik ben nogal ongeduldig en al dat wachten in het startvak duurt mij te lang”. Door nu mee te lopen heeft Jaap wel zijn angst overwonnen voor wedstrijden.

Hebben jullie nog tips? Margreet: “Durven te lopen, je kunt meer dan je denkt en wat helpt is samen lopen met je loopmaatjes”. Tot slot: Ze hadden het na afloop blijkbaar zo naar hun zin gehad dat ze hun metrostation zomaar voorbij reden.