menu
28 october 2019

De beginners komen er aan!

Zaterdag j.l stond er weer eens een testloop op het programma. Hoewel wat minder populair bij de gevorderde lopers, blijf dit een prima ijkmoment voor de anderen: toch eens kijken hoe het er met de conditie voorstaat.

De beginners en basisgroep gingen voor het eerst samen op pad voor een stukje inlopen en de warming up. Daarna nog een paar steigerungen en ze waren klaar om die 3 (of 5) kilometer aan te vallen.

Er stond een stevige wind langs de Sicilië Boulevard aan de Zevenhuizerplas, maar Jan stond al paraat met zijn bolide en de vlag van de loopgroep om ons op pad te sturen. Het advies om de jacks uit te doen werd massaal opgevolgd en dat bleek maar goed ook, want al lopend bleek het toch behoorlijk warm te zijn. Dus iedereen weer wat geleerd voor alle komende wedstrijden.

Gert had gezorgd voor de "points of no rerturn" langs het parcours in de vorm van borden op respectievelijk 1.5 en 2.5 km zodat iedereen op tijd de terugweg kon aanvaarden.

Uiteindelijk was ook de laatste loper weer terug op de Boulevard en was het tijd voor de foto, een stukje uitlopen en de cooling down.

Veel tevreden gezichten na afloop in de Kristal en dan natuurlijk de belangrijke vraag van dit weekend: ga ik de overstap maken naar de basisgroep. Spannend: kan ik wel mee, wordt er niet te hard gelopen...

Ter geruststelling: in de basisgroep is het loopprogramma zó opgesteld dat iedereen mee kan. Uiteraard wordt er ingelopen in eigen tempo en natuurlijk is er ook een warming up. Daarna volgt het hoofdprogramma van korte of langere intervallen met tussendoor wandelen en dribbelen. Het parcours wordt steeds zo gekozen dat ieder zijn/haar eigen tempo kan lopen en we toch als groep trainen.

Kortom: het komt helemaal goed met deze nieuwe combinatie lopers en loopsters.