menu
20 maart 2023

Groep 2 gaat "Ploggen"

In de nieuwsbrief werd het al aangekondigd: zaterdag 18 maart is de landelijke zwerfvuil actie. De lopers van Loopgroep Nesselande werden opgeroepen om plastic zakken en handschoenen mee te nemen om zoveel mogelijk zwerfvuil van straat te krijgen.

De lopers van groep 2, waar ook onze grote inspirator Chris van de partij was (hij ruimt standaard zwerfvuil op tijdens de trainingen)gingen zaterdagochtend om 09.00 uur, onder luide aanmoedigingen van trainer Saskia, lekker aan de slag. Na een rondje Kristal en een stuk Corsicalaan richting het strand konden de eerste zakken vuil in de ondergrondse vuilcontainer worden gedeponeerd.

Vervolgens ging het verder richting de waterskibaan. De groep werd steeds fanatieker, zo liepen verschillende lopers langs de waterlijn om ook daar alles weg te halen. Dode vogels lieten ze op advies van Saskia toch maar liggen, maar verder werd alles meegenomen. Blikjes, ontelbare chipszakken, stukjes plastic, sausbakjes en vuurwerk, het werd allemaal meegenomen! De prullenbakken naast de verschillende bankjes waren een stuk voller toen we weer vertrokken.

En we gingen verder, op naar het oeverbos. De groep was inmiddels verdeeld in groepjes die allemaal opdrachten moesten doen. En uiteraard was één van de opdrachten: een minimaal aantal stukken zwerfvuil verzamelen. En zo zag ook het oeverbos er weer piekfijn uit toen we vertrokken.

Na nog een stuk langs de plas te hebben gelopen, keerde de groep terug via de Wollefoppenweg richting de hockeyvelden. Geen stuk zwerfvuil was meer veilig! Terug in Nesselande werden er bij de sloten zelfs menselijke kettingen gemaakt zodat lopers verder uit de kant vuil uit de sloten konden vissen. De vuilzakken waren inmiddels flink gevuld want rond de hockeyvelden is het qua zwerfvuil toch wel heel schrijnend. Wat er nog in de zakken kon, werd door LGN2 meegenomen!

En zo had groep 2 tussen de 5-7 km hardgelopen en de wijk een stuk schoner achtergelaten. Iedereen had een goed gevoel aan de ochtend overgehouden: we hebben ons niet geërgerd aan het gedrag van mensen die alles maar neergooien, maar we hebben lekker bewogen en iets moois gedaan voor de omgeving waar we zo graag in bewegen.

Thanks Chris, voor de inspiratie! En Saskia voor het organiseren!

En dank Frank Celie, voor je inzet en het leuke stukje